Hallo! Fijn dat je komt kijken…

We zijn inmiddels weer gewend aan een nieuw schooljaar! Vol goede energie zijn we twee maanden onderweg. De introdagen zorgden ook dit schooljaar voor een fijne start.  De examenklassen zijn heelhuids terug van een culturele reis naar Parijs of Barcelona. De Week tegen Pesten met het thema ‘Grapje, moet toch kunnen!’ is nog steeds tastbaar in de school; in de eerste weken hebben we samen een fundament neergezet voor een goede groepsvorming en fijne sfeer. We gaan hiermee verder ná deze week!

De eerste basisschoolleerlingen hebben zich inmiddels weer georienteerd tijdens de college tour op onze twee Meeloopdagen in november. Op deze dagen hadden eigen leerlingen activiteiten: bezoek aan Pre-U, het Rijksmuseum Twente bezocht, Podcasts gemaakt, een rijdend Theater bezocht, gewerkt aan onderzoek en nog veel meer. Het is ook prachtig om te zien dat oud-leerlingen van bepaalde basisscholen zich als buddy in de strijd hebben geworpen voor nieuwe leerlingen. De informatieavond van 8 november is inmiddels geweest en gaf onze bezoekers antwoorden in de zoektocht naar een leuke school.

Op de woensdag en vrijdagmiddag bezoeken leerlingen uit groep 8 onze Masterclasses: echte lessen ervaren voordat je kiest. Samen zijn we iedere dag bezig met goed en levendig onderwijs.

De kerstacties bij de Kalkovens kerstmarkt en onze eigen kerstfair door leerlingen van 3 en 4 basis-kader waren een succes. De actie voor de Voedselbank was een succes en leerlingen uit het derde leerjaar hebben inmiddels een mooi geldbedrag en boodschappen overhandigd. Ook kregen ze een rondleiding en zijn zich heel bewust geworden dat een goededoelenactie ook echt iets betekent voor mensen die het nodig hebben. Ook het eindejaarsfeest ’22 en de sportdag zijn allebei sportief verlopen: wat werd er gedanst, wat werd er gevochten om de winst bij het volleybaltoernooi, wat hebben leerlingen heerlijk geschaatst in Thialf en gesprongen bij het klimpark in Zwolle. Zomaar een paar voobeelden. Een laatste week vol mooie activiteiten en hopelijk met evenveel leuke herinneringen.

De kerstvakantie zit er weer op! We zijn met frisse moed begonnen aan 2023 en  benieuwd naar wat iedereen in de kerstavakantie heeft gedaan. Veel regen, geen lockdown gelukkig: hopelijk heeft iedereen genoten van een fijn kerstmenu.

We starten dit kalenderjaar met de Zilveren weken. We gaan ons richten op het creeren van een fijne sfeer in de klas: we staan opnieuw stil bij het groepsproces. We nemen van alles onder de loep: wat gaat er goed qua dynmiek, zijn er afspraken gemaakt aan het begin van het schooljaar en werken deze (nog)? We zetten leerlingen en onszelf weer op scherp en kunnen met recht zeggen: it’s going to be a happy new year!

Ons jaarlijkse Open Huis op 19 januari was een succes: in een mooi uitgelicht gebouw, een warm welkom en heerlijke hapjes gingen we los. We hebben met eigen leerlingen en al onze collega’s laten zien hoe wij met onderwijs omgaan. We hopen dat iedereen die ons heeft bezocht een goede indruk heeft gekregen en ons Open Huis heeft gewaardeerd.

Om leerlingen de kans te geven onze lessen te ervaren, bieden we Masterclasses aan op diverse data. We hebben ervoor gezorgd dat een grote groep creatieve leerlingen weer ‘bij de tijd is’ door bij de les Design Line een eigen eigen klok te laten ontwerpen! Mooi te zien dat de uitvoeringen en ontwerpen heel verschillend waren. Hopelijk genieten verschillende gezinnen nu van een hippe klok. Hoe leuk!