Hoe ziet het eerste jaar er uit?

Een nieuwe school, nieuwe vrienden, nieuwe uitdagingen en nieuwe leraren…

 

Het eerste schooljaar op de Zeven Linden begint met een aantal kennismakingsdagen tijdens de eerste week. Je leert hier de andere leerlingen, je coach, verschillende docenten, conciërge en de omgeving in en rond de school goed kennen. Je leert hoe we hier met elkaar omgaan, waar jouw uitdagingen liggen en wat er van jou wordt verwacht rondom de school en in relatie tot de ander.

Al snel starten de echte lessen volgens het lesrooster. De lesactiviteiten zijn bij ons verschillend qua werkvorm en tijd: gemiddeld duren de sessies tussen de 30 – 45 minuten. Je hebt in de eerste periode ieder lesuur een ander vak, bijvoorbeeld aardrijkskunde, Nederlands, biologie, wiskunde, Engels, enzovoort…

Voor de meeste vakken krijg je persoonlijke beoordelingen en cijfers: drie keer per jaar krijg je een (voortgangs)rapport mee naar huis.

Naast de lessen neem je deel aan verschillende activiteiten, zoals lessen binnen een  Talentstroom, practica, excursies, gastsprekers en bezoekjes buiten de school aan bijvoorbeeld de bibliotheek.