Havo

Op de Zeven Linden kom je met een havo-advies in een klas voor mavo/ havo of voor havo/ atheneum. Met een havo-diploma kun je naar het Atheneum of naar het HBO.

Onderbouw

In de brugklas leer je de school kennen. Je leert over de inhoud van vakken en je ontwikkelt belangrijke vaardigheden, zoals zelfstandig werken, samenwerken,  en plannen.

In de onderbouw krijg je les op verschillende niveaus. Op die manier ontdek je welk niveau het beste bij jou past: mavo, havo of atheneum. Naast de reguliere vakken zoals Nederlands, wiskunde en Engels volg je in de onderbouw een talentstroom die bij jouw talenten en interesses past: Sport, Design, Digitech of Podiumkunst.

Bovenbouw

In de bovenbouw van het HAVO kom je in de Tweede Fase. Je moet dan een profielkeuze maken. Ieder profiel bestaat uit een aantal vakken dat bij elkaar hoort. Daarnaast krijg je de ruimte voor enkele keuzevakken in het vrije deel.

De vier profielen komen overeen met verschillende vervolgstudies of plekken waar je later kunt werken. De profielen op een rij:

  • Cultuur en Maatschappij (CM)
  • Economie en Maatschappij (EM)
  • Natuur en Gezondheid (NG)
  • Natuur en Techniek (NT)