Havo

Op het  Zeven Linden College kom je met een havo-advies vanuit de basisschool bij ons binnen op dat instroomniveau. Met een havo-diploma kun je uiteindelijk naar het Atheneum of naar het HBO.

Havo onderbouw

In de brugperiode leer je de school kennen. Je leert over de inhoud van vakken en je ontwikkelt belangrijke vaardigheden, zoals zelfstandig werken, samenwerken,  en plannen. In leerjaar 1 heb je iedere week een gesprek met je coach.

In de onderbouw krijg je les op verschillende niveaus. Op die manier ontdek je welk niveau het beste bij jou past: mavo, havo of atheneum. Naast de reguliere vakken zoals Nederlands, wiskunde en Engels volg je in de onderbouw een talentstroom die bij jouw talenten en interesses past: Sport-lineDesign-line,  Tech-line, of Stage-line.

Havo bovenbouw

In de bovenbouw van het Havo kom je in de Tweede Fase. Je moet dan een profielkeuze maken. Ieder profiel bestaat uit een aantal vakken dat bij elkaar hoort. Daarnaast krijg je de ruimte voor enkele keuzevakken in het vrije deel.

De vier profielen komen overeen met verschillende vervolgstudies of plekken waar je later kunt werken. De profielen op een rij:

  • Cultuur en Maatschappij (CM)
  • Economie en Maatschappij (EM)
  • Natuur en Gezondheid (NG)
  • Natuur en Techniek (NT)

Nieuwsgierig naar Havo? Neem contact op voor een gesprek over de mogelijkheden.