Sport

Welkom in onze gym

Je vindt sport belangrijk. Je vindt spel en bewegen leuk, zeker als je dat samen met anderen kunt doen. Je kijkt graag naar allerlei soorten sport. Je bent zelf sportief en wilt graag kennismaken met verschillende sporten.

Wat kun je van ons verwachten?

We ontwikkelen een uitstekende bewegingsvaardigheid. We leren je samen sporten, de inhoud en regels van een groot aantal sporten en kennis van de maatschappelijke betekenis van sport en er komen ook outdoor activiteiten aan bod. Samen met jou bouwen we aan een sportportfolio met daarin verschillende vaardigheden. Niet alleen onze eigen docenten verzorgen de lessen, maar je kunt ook les krijgen van specialisten in diverse sportgebieden.

Wat verwachten wij van jou?

Je weet je sportief te gedragen. Je kunt nadenken over je eigen sportieve instelling. Je bent actief en creatief in het bedenken en presenteren van sportactiviteiten voor anderen. Je kunt samenwerken en je laat je door tegenslag niet uit het veld slaan. Wat doen we dan bij sport? Je maakt kennis met sporten de je tijdens de gewone lessen niet krijgt. Je bouwt een sportfolio op met daarin allerlei sport- vaardigheden. Je sport in de sporthal, maar ook buiten in het open veld of bij outdoor activiteiten. Je bedenkt sportactiviteiten voor anderen. Je organiseert deze en deze begeleid je ook.

En dan…?

Sport biedt een eerste voorbereiding op alle vervolgopleidingen op het gebied van sport, bewegen, maatschappij en het werken met mensen en sluit aan op het examenvak LO2/ BSM in Mavo, Havo en Atheneum.