Vmbo Basis en Vmbo Kader

Wil jij direct praktisch en actief aan de slag op het vmbo? Dan past vmbo-basisniveau of -kader goed bij jou. Hierna kun je doorstromen binnen het MBO (Middelbaar Beroeps Onderwijs).

VMBO onderbouw

In de brugperiode leer je de school kennen. Op het vmbo leer je door te doen. Je leert over de inhoud van vakken en je ontwikkelt belangrijke vaardigheden, zoals zelfstandig werken, samenwerken en plannen.  In de onderbouw krijg je veel praktijklessen. Je volgt naast de gewone vakken ook een talentstroom die je kiest bij jouw persoonlijke talenten en interesses past: Sport-line, Design-line, Tech-line of Stage-line.

VMBO bovenbouw

Na een tweejarige onderbouwperiode stroom je door naar leerjaar 3. Bij de start van de bovenbouw volg je een vast D&P basisprogramma. In dit basisprogramma ga je aan de slag met lessen en vakken over de verschillende onderwerpen: Je krijgt te maken met heel veel verschillende vaardigheden.  Je leert:

  • produceren, meten, en het omgaan met beeld- licht en geluidtechniek;
  • ondernemerschap, marketing, communicatie, verkoop en presentatie;
  • verzorging, sport, recreatie, toerisme en het organiseren van evenementen.

Na deze oriëntatie kies je één onderwerp als jouw specialisatie. Je weet zo heel goed wat je kunt en wat bij jou past. Je sluit de opleiding af in leerjaar 4 met het landelijke eindexamen.

Nieuwsgierig naar VMBO basis en kader?

Kom naar onze Open Dag