Stage-line – Welcome on stage!

Je vindt het fantastisch om op het podium te staan. De spotlights staan gericht op jou: je hebt eigenlijk altijd wel zin om bezig te zijn met toneel, dans, bewegen of met muziek. Of wil jij liever zelf de spotlights bedienen en leren hoe je met licht en geluid omgaat? Dat is niet zomaar een hobby van jou, daar wil je energie in steken. Als je jezelf hierin herkent, ben jij de leerling voor ons eigen theater.

 

Wat kun je verwachten?

Je leert spelen, teksten bestuderen, bewegen en dansen. Je leert jezelf presenteren. Je leert kijken naar de wereld van een ander en zelf binnen te treden in die wereld. Je leert vormgeven op het podium met licht, geluid, decors, kostuums, grime. Kortom: alles wat er bij een voorstelling komt kijken.

 

Wat verwachten we van jou?

Stage-line is toegankelijk voor iedereen. Het maakt niet uit wat je definitieve schooladvies wordt: wat er toe doet is talent, hard werken en goed samenwerken.

Wat doen we dan bij stage-line? 

Regelmatig studeer je een voorstelling in die je voor publiek gaat spelen. Dat kan in ons eigen theater, maar ook in een professioneel theater buiten de school. Dit is natuurlijk helemaal top. Dat is waar jij het voor doet.

 

En dan…?

Stage-line biedt een eerste voorbereiding op alle vervolgopleidingen op het gebied van werken met mensen, maatschappij, kunst en cultuur. Na de brugperiode kun je zelfs verder, want het sluit aan op het examenvak Drama in Mavo, Havo en Atheneum.

Wil jij ook On-stage en ben je op zoek naar een leuke middelbare school?

Kom naar onze Open Dag