Podiumkunst

Welkom op het podium

Je vindt het fantastisch om op het podium te staan. Spotlights gericht op jou. Je hebt eigenlijk altijd wel zin om bezig te zijn met toneel, met dans, met bewegen of met muziek. Dat is niet zo maar een hobby, daar wil je voor werken. Steeds beter worden. Als je jezelf hierin herkent, ben jij misschien de leerling voor het theater van de Zeven Linden.

Wat kun je verwachten?

Je leert spelen, teksten bestuderen, bewegen en dansen. Je leert jezelf presenteren. Je leert kijken naar de wereld van een ander en zelf binnen te treden in de wereld. Je leert vormgeven op het podium. Licht, geluid, decors, kostuums, grime. Alles wat er bij een voorstelling komt kijken.

Wat verwachten we van jou?

Podiumkunst is toegankelijk voor iedereen. Het maakt niet uit wat voor basisschooladvies je hebt gekregen. Wat wel uitmaakt is of je talent hebt, of je een harde werker bent en of je goed kunt samen werken. Je werkt een dagdeel in de week. We noemen speciaal ‘een dagdeel’, omdat het kan gebeuren dat je een keer eerder klaar bent, maar het kan ook gebeuren dat je wat langer op school bent, bijvoorbeeld vlak voor een voorstelling. Wat doen we dan bij podiumkunst? Met grote regelmaat zul je een voorstelling instuderen die je voor een publiek gaat spelen. Dat kan op school, maar ook in een echt theater. Dat kost veel tijd maar is natuurlijk helemaal top. Dat is waar jij het voor doet.

En dan…?

Podiumkunst biedt een eerste voorbereiding op alle vervolgopleidingen op het gebied van werken met mensen, maatschappij, kunst en cultuur en sluit aan op het examenvak Drama in Mavo, Havo en Atheneum.