Digitech

Welkom bij Digitech

Ben je geïnteresseerd in techniek of in de digitale wereld? Dan zit je hier goed! Leren door doen en weten waarom je iets doet, maakt dat je steeds een stap verder kunt komen. Beginnen bij de basis en eindeloos door kunnen groeien. Dat is de wereld van Digitech!

Wat kun je van ons verwachten?

Alle vormen van techniek waar op een of andere manier computertaal is verwerkt valt onder Digitech. Dit is enorm breed. Bij Digitech ga je vooral praktisch aan de slag. Uiteraard leer je waarom dingen werken zoals ze werken. Ook leer je hoe je meer met een computer en je telefoon kunt doen. Alles als opstap voor een succesvolle toekomst.

Wat verwachten wij van jou?

Je bent nieuwsgierig en wilt kennismaken met meerdere vormen van techniek. Je wilt een uitdaging aangaan om van jouw project het grootste succes te maken. Als eindopdracht in het 2e leerjaar laat je zien wat je kunt bereiken in de onderdelen waar jouw interesse het grootst in is.

Wat doen we dan? In de basis leer je omgaan met gereedschappen en materialen. Met je handen dingen maken en er vervolgens proeven mee doen. Ook leer je hoe je op de computer gegevens kunt verwerken op een manier die handig is voor thuis, op school en voor je toekomst. Verder in het programma gaat de uitvoering van je projecten steeds groter worden. De projecten zijn gemaakt in thema’s. Je gaat aan de slag met, film en video, GPS, film- en videotechniek en elektronica en spel & games.

En dan…?

In Digitech zitten veel vaardigheden en kennis verwerkt waar je op deze school en op een vervolgopleiding veel aan hebt. Digitech werkt vakoverstijgend en heeft een zeer sterke aansluiting op de bovenbouw van VMBO Basis en VMBO Kader. Voor Mavo, Havo en Atheneum is Digitech ook een zeer waardevolle belevenis. Veel vaardigheden kunnen later nuttig ingezet worden bij o.a. natuurkunde en wiskunde. Je ligt natuurlijk ver voor met praktische computervaardigheden. Dus… van harte welkom bij Digitech