Design

Welkom in ons atelier

Je houdt van mooie dingen en mensen zeggen regelmatig dat je creatief bent. Je schildert of tekent graag. Je werkt graag aan werkstukken van klei of hout. Maar je houdt ook wel van techniek. Je experimenteert graag met materialen, kleuren en verschillende technieken. Herken je jezelf hierin, treedt dan binnen in de wereld van techniek en creativiteit.

Wat kun je van ons verwachten?

Bij Design willen we je graag begeleiden om jouw aanleg om te ontwerpen verder te ontwikkelen. Het proces om een werkstuk te maken is minimaal zo belangrijk als het eindresultaat. Behalve gerichte opdrachten, staan de vakdocenten ook open voor ideeën van jou. Alle materialen staan daarbij tot je beschikking.

Wat verwachten wij van jou?

Je bent nieuwsgierig, je hebt veel vragen, je houdt ervan problemen zelf op te lossen. Je bent actief en creatief. Je laat je niet makkelijk uit het veld slaan als iets volgens jou mislukt. Je bent bereid om samen te werken met anderen.

Wat doen we dan bij Design?

Je krijgt opdrachten die alles te maken hebben met ontwerpen en vormgeven. Tekenen, schilderen, handvaardigheid, kunst en cultuur, het komt allemaal aan bod. Soms wat meer van het een, soms wat meer van het ander. Je eindproducten zal je altijd presenteren aan je medeleerlingen en soms aan je ouders.

En dan…?

Design biedt een eerste voorbereiding op alle vervolgopleidingen op het gebied van ontwerpen, vormgeven, kunst en cultuur.