Talentstromen

Een talentstroom volgen, is leren kiezen! Het leven is een kwestie van keuzes maken. Je hele leven lang. Zo kies je nu voor een school, in de bovenbouw kies je een vakkenpakket en een beroep of een vervolgstudie en ga zo maar door. Dat is best lastig, maar op de Zeven Linden gaan we je daarbij helpen.

We gaan samen aan de slag om te ontdekken waar je goed in bent. Als we dat hebben gevonden gaan we aan het werk om je er nog beter in te maken. Want iedereen heeft een bijzonder talent, iedereen is uniek en briljant. Maar weet jij al waar je goed in bent, wat je zou willen, waar je nu echt belangstelling voor hebt?

Om je daarbij te helpen hebben we op de Zeven Linden vier talentstromen ontwikkeld die alle beroepen en werkvelden afdekken. Je kunt ervaringen opdoen, je kunt ontdekken of iets bij je past of juist niet bij je past. Vanaf de eerste dag op school laten we je een keuze maken. Samen met je coach en docenten  praat je over die keuze en steeds weer wordt dan de vraag gesteld: past dit bij jou?

Als het past en je gaat er helemaal voor dan ga je lekker door. Maar past het niet, je zit niet op je gemak, je wilt toch eens kennis maken met iets anders dan mag je overstappen naar een ander talent. Alles in overleg met elkaar natuurlijk.